Het coronavirus is aanwezig in rioolwater, rwzi-afvalwater wordt zelfs gemonitord voor het corona dashboard. Wat zijn de risico's voor medewerkers van rwzi's? Zijn de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen voldoende? Terugblik op het webinar door Werkgroep Kennis in de Praktijk, lees verder voor de presentaties.
In de praktijk: Omgaan met Covid-19 in rioolwater
Sinds begin 2020 is Nederland in de ban van corona. Door onderzoeksinstituut KWR werd al snel vastgesteld dat het coronavirus ook aanwezig is in rioolwater. Wat zijn de gevolgen daarvan voor medewerkers op rioolwaterzuiveringsinstallaties?
Moeten medewerkers op rwzi’s zich nu zorgen maken? Zijn de gebruikelijke hygiëne maatregelen wel voldoende? En wat te doen als medewerkers zich massaal ziek melden bij weer een nieuwe corona golf?
Tijdens het webinar op 29 september kwamen diverse sprekers aan het woord om hun ervaringen te delen met collega’s in het land.
Via de chat konden vragen gesteld worden aan de sprekers en konden eigen ervaringen worden gedeeld met collega's. Het was een zeer geslaagde online bijeenkomst.
Programma, en download presentaties
- AWZI Schiphol: Covid-19 niet alleen een bedreiging, maar ook een kans - door Ed Brandt (Evides Industriewater)
- Omgaan met Covid-19 bij Delfluent en op rwzi Harnaschpolder - door Maarten Knoppert (Delfluent Services BV)
- Omgaan met Covid-19 op rwzi's WS Brabantse Delta - door Hans Mollen (WS Brabantse Delta)
- Sewage surveillance of COVID-19: Bridging Science to Practice, Towards a Water-wise World - door Gertjan Medema (KWR en TU Delft)
Contact en informatie
Organisatie
Werkgroep Kennis in de Praktijk